2013. augusztus 4., vasárnap

Rántott patisszon

Mindig megfogadom, hogy én patisszont soha többé. A hámozása tovább tart, mint megsütni és megenni összesen. Újabban cikkekre vágom, úgy hámozom a csupa ív kis testét, ez a módszer vált be. Ha valaki tud ennél jobbat, kérem, írja meg! :)))

Rántott patisszon sült krumplival

Hozzávalók:
patisszon
liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

A patisszont gerezdekre vágom, aztán - néha véráldozat árán (értsd: itt-ott akaratlanul belevágok a késsel a kezembe, ujjaimba) - meghámozom, a magjait kivájom. A kis patkókat bepanírozom a szokásos módon, a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba forgatva, és bő olajban megsütöm.
Papírtörlőre szedem, kicsit megsózom, és sült krumplival vagy párolt rizzsel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése