Mindig megfogadom, hogy én patisszont soha többé. A hámozása tovább tart, mint megsütni és megenni összesen. Újabban cikkekre vágom, úgy hámozom a csupa ív kis testét, ez a módszer vált be. Ha valaki tud ennél jobbat, kérem, írja meg! :)))
Rántott patisszon sült krumplival |
Hozzávalók:
patisszon
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A patisszont gerezdekre vágom, aztán - néha véráldozat árán (értsd: itt-ott akaratlanul belevágok a késsel a kezembe, ujjaimba) - meghámozom, a magjait kivájom. A kis patkókat bepanírozom a szokásos módon, a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba forgatva, és bő olajban megsütöm.
Papírtörlőre szedem, kicsit megsózom, és sült krumplival vagy párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése