Tegnap ismét nagy adag dinnyehéjból főztem dzsemet. Az alapreceptet itt találja a kedves olvasó. A második dzsem azonban nem vaníliás, hanem egy tasak forraltbor fűszerkeveréktől meglehetősen pikáns. A nyár gyümölcse a tél fűszereivel. :))
Ebből a friss, forraltboros dinnyehéj dzsemből készítettem ma pohárkrémet az alábbi módon:
Forraltboros dulcsáca- mascarpone pohárkrém |
Hozzávalók 4 pohárhoz:
8 evőkanál dulcsáca (dinnyehéj dzsem), vagy bármilyen lekvár, gyümölcs
250 mascarpone
2 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
4 mokkáskanál cukrozatlan kakaópor
szórócukor a tetejére
Négy pohár aljára 1-1 evőkanál dzsemet (jelen esetben forraltboros dinnyehéj dzsem) vagy gyümölcsöt teszek. A mascarponét elkeverem a porcukorral, és 1-1 evőkanállal a poharakba teszek, ez lesz a 2. réteg. Erre jön 1-1 mokkáskanál cukrozatlan kakaópor, majd újra 1-1 kanál dzsem/gyümölcs, a sort pedig tejszínhabbal zárom. Színes szórócukorral díszítem a pohárkrémek tetejét, és fél órára hűtőbe teszem őket, utána tálalom. Sok hűtést nem igényelt, hiszen a kakaót és a cukrokat kivéve minden egyebet a hűtőből vettem elő, és 2 perc alatt elkészültek a krémek, semminek nem volt ideje felmelegedni. :))
Egyszeruen isteni ez az otlet!
VálaszTörlés