Újabb két patisszon érkezett a szomszédoktól. Hámoztam, reszeltem. :) Ezúttal zöldségfasírtot sütöttem belőle. :)
Patisszon fasírt |
Hozzávalók:
2 közepes patisszon
2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
bors
só
a sütéshez olaj
A patisszonokat meghámozom, a magjukat kivájom, rájuk nincs szükség. Lereszelem, és besózva 5-10 percig állni hagyom. Kinyomkodom a levét, a tojások, zsemlemorzsa, bors hozzáadásával masszát gyúrok a reszelt patisszonból. A masszából kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsába forgatom őket, és bő, forró olajban kisütöm.
Nagyon jó recept, köszönöm!! Hölnap ez lesz az ebéd.
VálaszTörlésTetszik, jó elkészítési alternatíva! :) Eddig szinte mindig rántva készítettem, kipróbálom fasírtként is, biztosan finom! :)
VálaszTörlés