Szeretem a süteményt. A kevertet, a habosat, a csokisat, a gyümölcsöset - szóval: mindet. A napokban beleszerettem egy kevert sütibe a druszámnál, Gabinál. Terjed a recept, sokan elkészítették a bloggerek közül. Én sem maradtam ki a sorból. :))
Grízes-őszibarackos pite |
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg tejföl
2 tojás
7 dkg cukor
1 csomag vanilincukor
7 dkg olvasztott vaj
2 db őszibarack
A lisztet és búzadarát összekeverem a sütőporral. A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tejfölt, a már kihűlt olvasztott vajat és a vanílincukrot, végül a lisztes keveréket alaposan beledolgozom, és 30-40 percig állni hagyom.
A két őszibarackot meghámozom, kimagozom, darabokra vágom, és porcukros búzadarába forgatom.
Egy 20x25 cm-s tepsit kivajazok-kilisztezek, belesimítom a tésztát, a tetejére rakosgatom az őszibarackot, és 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. (Tűpróba!)
A forró nyári napra való tekintettel a süteményt teljes hűlés után 2 órára hűtőbe tettem, aztán tálaláskor 1-1 kanál tejszínhabot és némi színes szórócukrot halmoztam a szeletek tetejére.
Druszám :)) örülök, hogy Te is megsütötted, és hogy ízlett. Jó ötlet a tejszínhab is...
VálaszTörlésEzt nekem is ki kell próbálnom! Épp most kaptam egy nagy vödör barackot...:)
VálaszTörlés