2013. augusztus 5., hétfő

Hideg csirkemell ázsiai zöldségkörettel

A nyári vacsorákban azt szeretem, hogy nem kell túlkombinálni őket. Minél hidegebb az étel, annál jobb. A csirkemell univerzális ilyen szempontból, zöldség és saláta mellé melegítés nélkül is megfelel. 
Íme, a mai vacsoránk:

Hideg csirkemell ázsiai zöldségekkel


Hozzávalók:
1 db csontos csirkemell
fokhagyma
bors
pirospaprika
oregánó
lestyán

zöldségkeverék

A csirkemellet megmosom, a bőre alá fokhagymagerezdeket teszek, kívülről pedig megkenem a fűszereke és olaj keverékéből készült "páccal". Tepsiben, lefedve megsütöm - olajat és vizet öntök alá.
A kihűlt csirkét vékonyan felszeletelem, és bármilyen otthon fellelhető, párolt zöldséggel tálalom vacsorára.
A fagyasztóban egy ázsiai zöldségkeverék akadt a kezembe, hagyma, borsó, színes paprika, káposzta van benne, ezt pároltam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése