2012. június 17., vasárnap

Cseresznyeleves

Nyáron kevés üdítőbb étel van a hideg gyümölcslevesnél. Ezúttal cseresznyéből készítettem, pudingporral habartam be. A puding színe mindig igazodik a gyümölcshöz, alma, körte és baracklevest vaníliás pudingporral, a cseresznye, meggy, eper, ribizli levest puncs vagy eperpudinggal habarom. Lássuk hát a cseresznyelevest Rubin módra:

Hozzávalók:
1 kg magozott cseresznye (lehet friss, befőtt, vagy fagyasztott)
1 csomag puncspuding
5 dl tejföl
1 csomag vanilincukor
cukor
2-3 db fahéj
esetleg szegfűszeg

A megmosott gyümölcsöt felteszem főni háromszor annyi vízben, mint amennyi ellepné, hozzáadom a cukrot, a vanilint, belekerül a fahéj (aki szereti, tehet bele szegfűszeget is). Akkor van készen, amikor a gyümölcsök feljönnek a víz tetejére. A pudingport elkeverjük a tejföllel, pár kanállal kiveszünk a levesből, és a tejfölhöz keverjük, hogy habaráskor nagyjából azonos hőmérsékletű anyagokat elegyítsünk, így a tejföl nem fog összeugrani. Szűrőn át - hogy ne legyen csomós - a levesbe passzírozom a tejfölös pudingot, elkeverem benne, és az első rottyanásig főzöm. Elkészült, már "csak" ki kell hűteni. Ez a gyümölcsleves készítés legnehezebb része, az 5-6 órás hűlési idő kivárása.
Hidegen tálalom. (Ha van itthon tejszínhab, azzal díszítem.)

Cseresznyeleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése