Dédanyám szakácskönyvéből választottam a mai desszertünket. Kis jóindulattal nevezhetnénk bögrés sütinek, mert szinte minden összetevőből ugyanolyan mennyiség szükséges hozzá. Akkoriban (1955) nem vajjal, hanem zsírral állították össze a tésztát, ennek ellenére - vagy éppen ezért - nagyon finom! :)
Sárgarépa sütemény |
Hozzávalók:
1 pohár finomra reszelt sárgarépa
1 pohár cukor
1 pohár zsír
1 cs. sütőpor
citromhéj
annyi liszt, amennyit felvesz, hogy gyúrható tésztát kapjunk
lekvár
Összeállítjuk a tésztát, és két egyforma lapra nyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe (25x35 cm) tesszük, megkenjük lekvárral (az enyémbe házi szilvalekvár került), befedjük a másik lappal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Langyosan hosszúkás szeletekre vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Éppen ezért finom! De az biztos, hogy full kalóriabomba. :))) Én akkor is lementem, mert a dédi sütijeinél nem volt jobb, így ez is odaillik! :)
VálaszTörlésBarbi, ez a süti tipikusan a gyerekkorunk ízei kategória. :))
VálaszTörlés