2012. június 17., vasárnap

Lencsefőzelék sült lecsókolbásszal


A lencsefőzelék a kedvenc ételeim közé tartozik, bármikor bármennyit meg tudok enni belőle. A rántás ízét valahogy nem tudtam sem megszokni, sem megszeretni, ezért nálam ez kimarad a főzelékekből. 

Lencsefőzelék


Hozzávalók:
50 dkg lencse
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
2-3 db babérlevél

cukor
2 teáskanál 20%-os ecet
1 nagy tejföl

A tetejére: lecsókolbász, olaj a sütéshez

Előző este beáztatom a lencsét, másnap az áztatólevével együtt teszem fel főni. A megpucolt egész hagymát és a babérlevelet hozzáadom, majd puhára főzöm a lencsét. Amikor majdnem készen van, kiveszem belőle a hagymát és a babért, beleteszem az ecetet, egy csipet sót és cukrot, szórok bele kevés pirospaprikát a színe miatt, és belekeverem a tejfölt. Felfőzöm, és elzárom alatta a gázt: készen van.
A lecsókolbászt ketté vágom, aztán 5 centis darabokra. A bőrös felüket bevagdosom, és mindkét oldalukat pirosra sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése