Lángos-láz tombol a blogokban, Nyammm elindította a lavinát az 1957-es recepttel. :) Tegnap Dizájn Menza szintén lángost sütött, ezért úgy gondoltam, nem maradhatok ki a sorból én sem. :) Rubin Konyhájában délelőtt elkészült a klasszikus, fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos.
Fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos |
Hozzávalók 10 darabhoz:
1 csomag instant élesztő
75 ml tej
50 dkg liszt
3 dl kefir
2 tojás
2 kiskanál só
a sütéshez olaj
a kenéshez:
zúzott fokhagyma
tejföl
reszelt sajt
Az élesztőt elkeverem a langyos tejjel, és várok 4-5 percet. Az összes alapanyagot egy mély tálba teszem, robotgéppel tésztát dagasztok, melyet folpackkal letakarva 1-2 órára aztán hűtőbe teszek. Akár egy hétig is eláll a hűtőben a tészta, így elég annyit kisütni a lángosból, amennyit frissen megeszünk.
Bő, forró olajban kisütöm a tésztából kitépett és lángos formára nyújtott tenyérnyi darabokat, papírtörlőn lecsepegtetem róluk a felesleges olajat.
A zúzott fokhagymát 2 evőkanál vízzel összekeverem, majd belemártok egy ecsetet, és a keverékkel megkenem a lángosokat. Jöhet rájuk 2-2 evőkanál tejföl, és egy adag reszelt sajt. :)
Jó étvágyat! :)
Nagyon jól hangzik! :) A lángos mindig szuper!
VálaszTörlésJaj de szuper! Biztos iszonyat finom lett!
VálaszTörlésnyammm:) én is mmegsütöm, már csak idő kérdése..:-) Nagyon gusztusos a Te verziód is!
VálaszTörlésDizájn Menza, igazat adok neked, a lángos mindig finom! :)
VálaszTörlésErika, a lángos hozzátartozik a nyárhoz, ne halogasd a sütést! :)