A Rubin-féle tekercseknél egy fő szabály van, legyen az bejgli, pizzás vagy másmilyen csiga, húsétel, vagy keksztekercs: minél vékonyabb "tészta", minél több töltelékkel. Hiába, Rubin hedonista. :))) Lássuk hát a keksztekercset!
Hedonista keksztekercs by Rubin |
Hozzávalók a "tésztához":
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 evőkanál baracklekvár
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum
és még annyi tej, amennyit a massza felvesz
A krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
Összeállítom a kakaós masszát, és egy fém tálcán kinyújtom. A krémhez habosra keverem a vajat a cukorral, eldolgozom benne a kókuszt. Az így kapott krémmel megkenem a keksztésztát, és feltekerem. A vastag töltelék miatt nem lesz szabályos a tekercs, itt-ott megtörik, de nem szépségversenyre megy, tehát engem egy cseppet sem zavar a rusztikus külső. :)) Folpackba csomagolom, és 2 órára hűtőbe teszem. Tálaláskor 1 centi vastag szeletekre vágom, amit nem eszünk meg, a hűtőben tartom, hogy ne olvadjon meg.
Aki "normális" keksztekercsre vágyik, fele adagból készítse a krémet! :)
És milyen igazad van! sajnos nálunk a férjem a több tészta kevesebb töltelék híve. De igyekszem én is a töltelék javára billenteni a mérleget :)
VálaszTörlésA töltelék a legjobb rész mindenben, Vikvi! :))))
VálaszTörlésNagyon szeretem!! Küldjél!!! :P
VálaszTörlésKüldöm, Gabi, fénypostával máris érkezik! :))
VálaszTörlésEzer éve nem ettem ilyen igazi, házi keksztekercset! És az a vastag krémréteg....engem is elcsábít. :)
VálaszTörlés