2012. augusztus 31., péntek

Natúr szelet hagymás-fokhagymás sült krumplival

A nyár utolsó napjai újfent 30 fok fölötti hőmérséklettel örvendeztetnek meg bennünket - illetve azokat, akik ezt szeretik -, ezért fél óra alatt elkészülő ebédet tűztem műsorra ma is. Natúr szelet egy kis felturbózott sült krumplival.

Natúr szelet hagymás-fokhagymás sült krumplival


Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
kevés liszt
bors
1 kg újkrumpli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

A hússzeleteket megmosom, kiklopfolom, sózom-borsozom, átszitált lisztben megforgatom, és forró olajban mindkét oldalukat 5-5 percig sütöm.
A krumplit megmosom, meghámozom, felkarikázom, a hagymát és a fokhagymagerezdeket szintén. A krumplikarikákat bő, forró olajban megsütöm, amikor kész, rádobom a hagymát és a fokhagymát, és 2 percig együtt sütöm az egészet, kevés sóval megszórom, és melegen, a natúr szelet köreteként tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése