2012. augusztus 3., péntek

Karfiolpörkölt sült krumplival

Ismét rekkenő hőség van, a hőmérők higanyszála árnyékban 30 fok felett jár, ezért villámebéd készült Rubin Konyhájában. Könnyű, zöldséges, a főszereplő az egyik kedvencem: a karfiol.  


Karfiolpörkölt sült krumplival


Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
só 
pirospaprika
1 fej hagyma
1 kg krumpli
olaj
zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
ketchup vagy paradicsomszósz

A karfiolt megmosom, és rózsáira szedve sós vízben megfőzöm. Pörköltalapot készítek: két evőkanál olajon üvegesre pirítom a felkockázott hagymát, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm 4 dl vízzel, és a főtt karfiolrózsákat beleteszem. Óvatosan összeforgatom, és 5-6 percig főzöm még.
A krumplit megmosom, meghámozom - ha új krumpli, a hámozás kimarad -, és karikára vágva bő olajban megsütöm. Tálaláskor meghintem zöldfűszerekből álló keverékkel, sózom, és ketchup vagy paradicsomszósz cseppekkel dekorálom. Minden adag sült krumpli mellé szedek a karfiolpörköltből bőven, és asztalhoz ülhetünk. :)

2 megjegyzés:

  1. így még nem ettem karfiolt, de el tudom képzelni, sőt még egy kis curry-s fűszerrel is. Finom!:)

    VálaszTörlés
  2. Erika, egyszer próbáld ki a karfiolt pörköltként, nagyon finom! :)

    VálaszTörlés