2012. december 5., szerda

Krémsajtos lepény

Vanília és citromillat árasztotta el a konyhát, amikor ezt a krémsajtos lepényt sütöttem tegnap. Krémes, illatos, és nagyon könnyű elkészíteni.

Krémsajtos lepény



Hozzávalók:
2 citrom
50 dkg natúr tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
16 dkg cukor
1 vaníliarúd
8 tojás
16 dkg finomliszt
4 dl habtejszín

a tepsi kikenéséhez kevés vaj

tálaláshoz porcukor

A sütőt előmelegítem 175 fokra, és kivajazok egy 20x30 cm-s tepsit.
A citromok héját lereszelem egy nagy tálba, kifacsarom a levüket, és az átszűrt citromlevet a citromhéjhoz adom. A tálba teszem a krémsajtot, a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott magjait, és a tojásokat is, aztán az egészet robotgéppel alaposan összekeverem. Hozzáadom a lisztet és a tejszínt, s lassabb fokozatra váltva tovább keverem a robotgéppel a tésztát. Nagyon híg lesz a tészta, ez ilyen típusú.
A kivajazott tepsibe öntöm a tésztát, és 25 perc alatt készre sütöm, utána teljesen kihűtöm, s porcukorral megszórva tálalom.
A recept az idei őszi Stahl Magazinból származik.

2 megjegyzés: