2012. december 9., vasárnap

Raffaello sütemény - Blogkóstoló 6.

Tegnapi születésnapomra süteményreceptet keresgéltem, amikor eszembe jutott, hogy a Blogkóstoló játék - ra még nem készítettem semmit. A játék lényege, hogy az adott fordulóra jelentkeznek a gasztrobloggerek, a forduló gazdája kisorsolja a párokat, akik egymástól sütnek vagy főznek. A nyertes lesz a következő forduló házigazdája. Remek játék, jó alkalom a többiek receptjeinek olvasgatására. A forduló játékmestere ezúttal Barbi , a sorsoláson Kata blogját kaptam. Az édességek szemügyre vételével kezdtem az olvasást, és kókuszrajongóként örömmel láttam nála a Raffaello sütemény receptjét. Ez lett a tegnapi ünnepi menü desszertje, szeretettel küldöm a Blogkóstoló 6. fordulójára.

Raffaello sütemény




Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék

Krém:
6 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
1 csomag főzős vaníliapuding
1 teáskanál vaníliakivonat
4 dl tej
csipet só

20 dkg vaj
10 dkg porcukor

A tetejére 5 dkg kókuszreszelék.

Egy 20x30 cm-s tepsit kivajazok, kilisztezek - lehet helyette sütőpapírt is tenni a tepsibe -, a sütőt előmelegítem 175 fokra. 
A tojásfehérjéket a porcukorral és a sóval habbá verem, óvatosan beleforgatom a kókuszreszeléket és a lisztet. A tésztát 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm, figyelve arra, hogy ne égjen meg az alja, és ne száradjon ki.
Amíg a tészta sül, összeállítom a krémet. A tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliapudingot, vaníliakivonatot, csipet sót és a tejet sűrű krémmé főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hűlés után robotgéppel beledolgozom a vajat és a porcukrot, majd a krémet rákenem a tésztára, megszórom az 5 dkg kókuszreszelékkel, és lefedve hűtőbe teszem. 

2 megjegyzés:

  1. Ennél jobbat nem is választhattál volna!! :) Imádom! Köszönöm a játékban való részvételed!!! :)

    VálaszTörlés