2013. február 9., szombat

Uborkával töltött fasírtgolyók

A kreatív ebéd mára is kipipálva. Fasírtot sütöttem, kis extrával: csemegeuborkát tettem a húsgolyók közepébe. Ugyanaz, mintha tálaláskor tennénk mellé a savanyúságot - és mégsem. Ízorgia.

Uborkával töltött fasírtgolyók


Hozzávalók:

70 dkg darált hús
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
bors
majoránna

csemegeuborka, felkarikázva

A darált húshoz adom a megdinsztelt hagymát, az áttört fokhagymát, a fűszereket, zsemlemorzsát, a két nyers tojást, és alaposan összedolgozom.  
A húsmasszából golyókat formázok, mindegyik közepébe teszek egy vastag csemegeuborka karikát, és a szokásos módon, bő olajban kisütöm őket.
Köretként illik hozzá a párolt rizs, sült krumpli, krumplipüré és a párolt zöldség egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése