Ez a hét a muffinok jegyében telik. A minapi vérnarancs öntetes mézes-mákos után ugyanabból a könnyű, laza alaptésztából sütöttem újabb érdekes ízvilágút. A cappuccinot és a kávét a sárgarépával kombináltam. Tudom, első hallásra furcsa trió, de higgyétek el, érdemes megkóstolni!
Sárgarépakrémes cappuccino muffin |
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 evőkanál cappuccino por
1 evőkanál őrölt kávé
1 evőkanál őrölt kávé
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
1 dl tej
A krémhez:
2 sárgarépa
4 evőkanál zsíros tejföl
1 teáskanál méz
a szóráshoz porcukor
a szóráshoz porcukor
A szárazanyagokat és a nedveseket külön összekeverem, majd elegyítem a kettőt. Szilikon muffinformába kanalazom a tésztát, és 25 perc alatt készre sütöm.
A sárgarépákat karikákra vágva megfőzöm, és a tejföllel, mézzel összeturmixolom. A répakrémet nyomózsákba kanalazom, és a kettévágott muffinokat megtöltöm vele. A kalapjukra is díszítem a krémmel, és megszórom őket porcukorral.
Ez valami kis csoda, és egészséges is.
VálaszTörlésTejföl helyett ugye tehetek be
le maszkarponét?
Nagyon szép, sőt csodás:))
VálaszTörlésGyönyörű lett, és gyanítom legalább olyan finom, mint amilyen csodálatosan szép!
VálaszTörlés