2013. április 22., hétfő

Triplacsokis brownie

Szombaton brownie-t sütöttem. Ezúttal is volt benne extra: a mennyisége, és az, hogy háromféle csokoládéval készült. 

Triplacsokis brownie

Hozzávalók:
500 g vaj
180 g étcsokoládé
180 g fehér csokoládé
180 g nugátos tejcsokoládé
8 tojás
400 g cukor
300 g liszt
2 kiskanál só

A vajat megolvasztom, összekeverem a tojásokkal, a cukorral, a sóval és a liszttel. A masszát háromfelé veszem, és a külön-külön megolvasztott csokoládékkal összeforgatom: minden részhez 1-1 fajta csokoládét adok. Sütőpapírral kibélelek egy nagy gáztepsit, a sütőkeretet 45x45 cm-re állítom, és elkezdem belekanalazni a csokoládés masszát az alábbiak szerint: először a nugátos tejcsoki massza jön, erre kerül a fehércsokoládés. Fakanál nyelével kicsit márványosra húzom, majd rákanalazom az étcsokoládés réteget. 
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt készre sütöm.
Amikor kihűlt, csinos kis kockákra vágva tálalom. 
Akinek sok ez a jóból, nyugodtan felezze az alapanyagok mennyiségét, és fele ekkora tepsiben süsse meg.
Én azért készítettem ilyen sokat, mert a felét egy összejövetelre vittem belépőként. :) /Üdv, Mosodások, Lajosnak fejsimogatás!:)))/
Az alaprecept Flóra blogjából való. 

1 megjegyzés:

  1. fél kiló vaj, fél kiló csoki, majd fél kiló cukor. csak jó lehet!! :D Irigylem a mosodásokat! :)

    VálaszTörlés