Áprilist nevezhetném a kekszek hónapjának, ugyanis változó formában és ízben sütöm őket, és sokszor. Íme, a legutóbbi remekmű az omlós kekszek szerelmeseinek.
Narancsmázas-kakaós keksz kandírozott gyümölcsökkel |
Hozzávalók 50 db-hoz:
200 g liszt
100 g holland kakaópor
2 tojássárgája
100 g cukor
5 dkg durvára tört mandula
200 g hideg vaj
2 evőkanál tejszín
A mázhoz:
1 narancs leve
125 g porcukor
A tetejére:
kandírozott narancshéj és zöld citromhéj
A tészta hozzávalóit morzsalékos állagúra gyúrom gyors mozdulatokkal, és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe teszem.
Lisztezett deszkán 1 mm vastagra nyújtom a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatok belőle. Sütőpapíros sütőbe helyezem a kekszeket, és előmelegített, 180 fokos sütőben 12 percig sütöm. Rácson hagyom őket kihűlni.
A mázhoz a narancs levét elkeverem a porcukorral, a keverékkel megkenem a kihűlt kekszeket. Megszórom őket kandírozott gyümölccsel, és hagyom teljesen megdermedni a mázat.
Omlós, puha keksz lesz a tésztából, mivel a sütés napján mind elfogyott, nem tudom megmondani, hogy másnap milyen. :)))
Tetszik, jó kis recept! :)
VálaszTörlés