2013. július 14., vasárnap

Csirkemájas lecsó

Itt van a nyár, itt van újra. Jó, tudom, évszaktévesztésben vagyok, de kizárólag irodalmilag. :) Visszavonhatatlanul elérkezett a lecsószezon, egy ínycsiklandó csirkemájas változattal nyitom az idényt. :)

Csirkemájas lecsó

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
1 kg paprika
50 dkg paradicsom
2-3 szelet füstölt szalonna
50 dkg csirkemáj

bors

A szalonna zsírján üvegesre párolom az összevágott hagymát. A megmosott, erektől megtisztított csirkemáj darabokat rádobom, és gyorsan megsütöm. A felszeletelt paprikát hozzáadom, kevés vízzel felöntöm. Sózom, borsozom, és negyedórán át főzöm. Amikor majdnem készen van, hozzáadom a negyedekbe vágott paradicsomot, 10 percig főzöm még, aztán elzárom alatta a gázt.
Puha fehér kenyérrel vagy sült krumplival tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése