A teasütemények nagy rajongójaként számomra még ismeretlen recept után kutattam a neten. Móni barátnőmnél bukkantam a Váncza-projekt eme gyöngyszemére. A franciás nevű pierette a legfinomabb vajas süti, amit életemben kóstoltam. :))
Pierette, az igen jó teasütemény Váncza és Móni nyomdokain haladva |
Hozzávalók:
30 dkg liszt
18 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 csomag vanilincukor
1 csomag sütőpor
1 tábla étcsokoládé
A lisztet elkeverem a sütőporral, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Kis golyókat formázok a tésztából, és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin aranysárgára sütöm a pierette-ket. (180 fokon, 15-20 perc alatt.) Még melegen mélyedést nyomok a közepükbe az ujjammal. Gőz fölött megolvasztott csokival becsíkozom a teasütiket, részemről maradtam a kreatív megoldásnál: ott csíkos, ahol épp érte a csokoládé. Nem olyan szabályos csokizás, mint a Mónié, de a lényegen ez nem változtat: a pierette nagyon finom. :))
Ezt már én is elkészítettem, és valóban nagyon finom. :)
VálaszTörlésÖrülök hogy ízlett! Szépek lettek:)
VálaszTörlésBe is raktam a recept mellé a blogba:))
VálaszTörlés