2013. július 19., péntek

Pierette

A teasütemények nagy rajongójaként számomra még ismeretlen recept után kutattam a neten. Móni  barátnőmnél bukkantam a Váncza-projekt eme gyöngyszemére. A franciás nevű pierette a legfinomabb vajas süti, amit életemben kóstoltam. :))

Pierette, az igen jó teasütemény Váncza és Móni nyomdokain haladva

Hozzávalók:
30 dkg liszt
18 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 csomag vanilincukor
1 csomag sütőpor
1 tábla étcsokoládé

A lisztet elkeverem a sütőporral, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Kis golyókat formázok a tésztából, és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin  aranysárgára sütöm a pierette-ket. (180 fokon, 15-20 perc alatt.) Még melegen mélyedést nyomok a közepükbe az ujjammal. Gőz fölött megolvasztott csokival becsíkozom a teasütiket, részemről maradtam a kreatív megoldásnál: ott csíkos, ahol épp érte a csokoládé. Nem olyan szabályos csokizás, mint a Mónié, de a lényegen ez nem változtat: a pierette nagyon finom. :))

3 megjegyzés: