Még mindig meggy, ezúttal piskótában. :)) Könnyű és finom, további erénye, hogy hamar elkészül. :)
Meggyes piskóta |
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
meggy
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a fehérjéből kemény habot verek. Óvatosan összeforgatom a kétféle masszát, rászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és azt is beleforgatom. Kivajazott-kilisztezett, 25x35 cm-s tepsibe kanalazom a piskótatésztát. Ízlés szerinti mennyiségben magozott, lecsöpögtetett meggyet szórok rá, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, szükséges-e tovább sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése