Bár a csirkecomb nem tartozik a kedvenceim közé, ezt még én is megkóstoltam. Varázslatos illatok terjengtek a konyhában, miközben sült. Fokhagyma, fűszerek... :))
Mustáros csirkecomb |
Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb
Dijoni mustár
só
bors
bazsalikom
pirospaprika
kakukkfű
paradicsom
paprika
hagyma
fokhagyma
olaj
A megmosott csirke felsőcombok bőre alatt a húst megkenem Dijoni mustárral.
A sót, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, pirospaprikát összekeverem, és pár csepp olajjal masszává kavarom. megkenem vele a bőrös részt felül, majd kiolajozott tepsibe fektetem a húsokat. Felszeletelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát szórok rá és köré, felöntöm vízzel. Befedem alufóliával, és előmelegített sütőben, 200 fokon 50 perc alatt puhára sütöm. Az utolsó 10 percben leveszem róla a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Köretként illik hozzá a saláta, bármilyen főzelék, vagy a hagyományos párolt rizs, krumplipüré, sült krumpli trió bármelyike.
Ó, de nagyon guszta lett! Megyek hozzád Gaby ebédre :-)
VálaszTörlés