Görögdinnye. Hétvégén sikerült egy cseppet sem édes példányra szert tennünk. Azt tűnt a legjobb ötletnek, ha legalább egy részéből sorbet készül, amit kedvemre ízesíthetek. Egy kis alkohol - de tényleg csak egy kicsi!! :)) -, némi cukor, narancshéj (vagy citromhéj, amit találtok otthon), pár óra fagyasztás, és már tálalható is a görögdinnye sorbet.
Vodkás-narancsos görögdinnye sorbet |
Hozzávalók:
1- 1,5 kg görögdinnye
1 evőkanál vodka
4 evőkanál cukor
2 teáskanál cukrozott narancshéj
A dinnye héjából kivágom-kikaparom a piros gyümölcshúst, a fekete magokat eltávolítom. Turmixolom a lédús dinnyehúst, hozzáadom a vodkát, cukrot, narancshéjat, alaposan összekeverem, és légmentesen lezárva a fagyasztóba teszem legalább fél napra. Fogyasztás előtt 1 órával kiveszem, hogy ízlésesen tálalható legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése