2013. augusztus 10., szombat

Patisszonos lecsó tarhonyával - Blogkóstoló 10.

Az utolsó előtti pillanatban, egy tányér blogkóstolós étellel a versenyző átszakítja a célszalagot, és leteszi Kisildi asztalára a remekművet! :))) 
Múlt hónapban a Blogkóstoló stafétáját Kisildinek adtam tovább. Hamarosan kisorsolta a párokat, jómagam a Takarékos Konyha Évájának receptjeiből választhattam. A kitűnő kolbászos lecsója ihletett meg, éppúgy tarhonyával készítettem, mint ő, csak kolbász helyett patisszonnal. Az volt itthon.:)) A forduló határideje ma éjfélkor lejár, szóval egy havi halogatás után iparkodnom kellett. 
Remek játék, köszönöm, Kisildi és Éva! :) 

Patisszonos lecsó tarhonyával

Hozzávalók:
1 üveg házi lecsó
2 teáskanál csípős pirospaprika
1 közepes patisszon

tarhonya
bors 
petrezselyem

A tavaly eltett házi lecsóból még van néhány üveg, azokból bontottam fel egyet. Simán átöntöttem lábasba, se olajat, se zsírt nem öntöttem alá, hiszen zsírral tettem el. 
A patisszont meghámoztam, kimagoztam, megmostam, és 2x2 centis darabokra vágtam, meg ahogy sikerült. :) Belekevertem a lecsóba, a csípőspaprikát szintén. Megsóztam, és fedő alatt kb. 20 percig főztem.
Közben a tarhonyát egy másik edényben két evőkanál forró olajon átforgattam, felengedtem vízzel, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a petrezselymet, és fedő alatt kb. 20 percig hagytam a tűzön puhulni.
Tálaláskor egy kis kenyeret odakészítettem az asztalra, hogy a végén a szaftot szépen ki tudjuk törölgetni a tányérból. :)

3 megjegyzés:

  1. Remek választás, engem is megihletett! De hogy kolbász helyett patisszon??? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kolbász nincs itthon, és egy szálért eszem ágában sem volt útra kelni a boltba. :) Ellenben a patisszon életvitelszerűen nálam tartózkodik, napi kettőt-hármat kapok a szomszédoktól. :)

      Törlés
  2. Nagyon finom lehetett így patiszonnal elkészítve is. Már régóta kacérkodom én is ezzel a gondolattal hogy kipróbáljam. Örülök hogy tudtál választani egy finomságot!

    VálaszTörlés