2013. február 5., kedd

Bortésztában sült banán és alma

Legalább két hete rakom egyik helyről a másikra a boros üveget némi maradékkal. Egy deci édes fehérbor lötyög benne, meginni nem óhajtom, kiönteni (sicc!) ugye, nem szabad. Tegnap vettem egy fürt banánt, és a nagy sakkozásban mellé került a boros üveg. Néztem őket egy darabig, aztán jött a sugallat. Nem, nem a hangok mondták a fejemben, hanem az alkotó fantázia.:))) Szóval, úgy döntöttem, megsütöm őket. Együtt. :)

Bortésztában sült banán

Egyben is szépek

Bortésztában sült alma

Hozzávalók:
1 dl édes fehérbor
1 tojás
4 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt+ a forgatáshoz
4 db banán
2 db alma

olaj a sütéshez
fahéjas cukor a szóráshoz

A tojás sárgáját a 4 evőkanál cukorral habosra keverem kézi habverővel, hozzáadom a bort és a lisztet, és sűrű, palacsintatésztához hasonló állagú masszává keverem. A tojásfehérjét - igen, azt az egyet - habbá verem a kézi habverővel, és a masszába keverem.
A banánokat félbevágom, lisztbe forgatom, majd a boros tésztába, és bő, forró olajban kisütöm őket. (Forgatni kell, hogy minden irányból megsüljön a "panír"!)
Mivel a banánok elfogytak, ám boros tészta még maradt, két almát meghámoztam, ujjnyi vastag karikára vágtam, magházukat kivájtam, és az almákat a banánokhoz hasonlóan megsütöttem.
Fahéjas cukorral megszórva tálalom, vagy mézzel leöntve.

2 megjegyzés: