2013. február 20., szerda

Sárgarépakrémes cappuccino muffin

Ez a hét a muffinok jegyében telik. A minapi vérnarancs öntetes mézes-mákos után ugyanabból a könnyű, laza alaptésztából sütöttem újabb érdekes ízvilágút. A cappuccinot és a kávét a sárgarépával kombináltam. Tudom, első hallásra furcsa trió, de higgyétek el, érdemes megkóstolni! 

Sárgarépakrémes cappuccino muffin


Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 evőkanál cappuccino por
1 evőkanál őrölt kávé
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
1 dl tej

A krémhez:
2 sárgarépa
4 evőkanál zsíros tejföl 
1 teáskanál méz

a szóráshoz porcukor

A szárazanyagokat és a nedveseket külön összekeverem, majd elegyítem a kettőt. Szilikon muffinformába kanalazom a tésztát, és 25 perc alatt készre sütöm.
A sárgarépákat karikákra vágva megfőzöm, és a tejföllel, mézzel összeturmixolom. A répakrémet nyomózsákba kanalazom, és a kettévágott muffinokat megtöltöm vele. A kalapjukra is díszítem a krémmel, és megszórom őket porcukorral.

3 megjegyzés:

  1. Ez valami kis csoda, és egészséges is.
    Tejföl helyett ugye tehetek be
    le maszkarponét?

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett, és gyanítom legalább olyan finom, mint amilyen csodálatosan szép!

    VálaszTörlés