2012. augusztus 10., péntek

Rizseshús

Ismét egy kedvenc a házi TOP10-ből: rizseshús. Általános iskolás koromban a menza gyakran szerepeltette az étlapon, nemrég egy termékbemutatóval egybekötött vacsorán találkoztam vele. A kettőben az a közös, hogy ehetetlenül száraz, íz nélküli valamivé degradálták ezt az egyébként nagyon finom egytálételt. A házi kosztnak nincs párja, lássuk hát a Rubin Konyhájában készülő omlós-zamatos rizseshús receptjét.:))

Rizseshús


Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
40 dkg rizs
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
pirospaprika
bors
petrezselyem

A felhevített olajon üvegesre pirítom a felkockázott hagymát, egy kiskanál pirospaprikát szórok rá, és felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott és apró darabokra vágott csirkemellfilét hozzáadom, sózom, borsozom, 1,5 liter vízzel felöntöm, és 15 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a kiválogatott, átmosott rizst, és további 20 perc alatt puhára főzöm. Ha szükséges, öntök még rá vizet, hogy ne égjen le.Tálaláskor meghintem finomra vágott petrezselyemmel.
Tipp: ha van itthon brokkoli, szoktam belefőzni a rizseshúsba, és az izgalmasabb ízhatás kedvéért tálaláskor egy evőkanál tejfölt csorgatok minden adag tetejére, és reszelt sajttal szórom meg.

3 megjegyzés:

  1. Guszta lett nagyon! Nálunk is nagyon bejön ez az étel,szeretjük:))

    VálaszTörlés
  2. Jaj Gaby, ezt nagyon-nagyon imádom! De gondolom péntek óta híre-hamva sincs nálatok már... :) ...emiatt hiába "kuncsorognék" most nálad. ;-)

    VálaszTörlés
  3. Böbe, közös kedvencünk a rizseshús. :))

    Még pénteken elfogyott az utolsó falatig. Legközelebb félreteszek neked egy adagot, Gabi! :))

    VálaszTörlés