2013. január 5., szombat

Disznótoros

Az esztendő első napján a hagyományok szerint a lencse gazdagságot hoz, továbbá sertéshúsból készült ételt kell enni, mert a malac előtúrja a szerencsénket. Ezen ne múljék, gondoltam, és a lencsefőzeléken kívül a disznótorost is az étlapra tettem. :)

Megsült a kolbász, és a hurkák (májas, véres)

Párolt káposztával és főtt krumplival tálalt kolbász, hurka

Hozzávalók:
kolbász
májas hurka
véres hurka
zsír
krumpli
savanyú káposzta

A hurkákat és a kolbászt - a mennyiség attól függ, hány személyre készítem - kizsírozott tepsiben megsütöm.
Amíg a sütő dolgozik, megpárolom a káposztát, és sós vízben krumplit főzök.
Fél óra alatt elkészül mindhárom menürész és lehet tálalni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése