2013. január 12., szombat

Túrófánk

Vízkereszt (január 6.) napjával beköszöntött a farsangi időszak, s megérkezett vele a fánksütés szezonja. Egy könnyű, néhány perc alatt elkészíthető változattal kezdtem: túrófánkot sütöttem.

Túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 db tojás
9 dkg liszt
6 g sütőpor
1 g só

Az összes hozzávalót elkeverem egy tálban, és 5 percre félreteszem. Utána vizes teáskanállal forró olajba szaggatom a tésztát - aki nem ilyen rusztikus kis kupacokat szeretne, szaggathatja fagylaltos adagolókanállal is. :) 4-5 percig sütöm a fánkokat, néha megkavarom fakanállal, fordítani nem kell őket, mert maguktól átfordulnak. Arra vigyázzunk, hogy annyi olajban süljenek, amennyiben lebegni tudnak: ne érjenek a serpenyő aljára. 
Szűrőlapáttal papírtörlőre szedem a fánkokat, és még forrón fahéjas porcukorba forgatom őket.
(A recept forrása a desszert.eu oldal.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése