2013. január 22., kedd

Rántott sajt rizzsel, gyümölccsel

Már tegnap tudtam, hogy ma csak 20 percem lesz ebédfőzésre. Azt még este kigondoltam, hogy párolt rizs lesz - valamivel. Találtam a hűtőben egy tömb sajtot, hurrá, akkor rántott sajtot sütök! Nagyon szeretem áfonyalekvárral enni, ám az most nincs itthon. Gyümölcsíz nélkül nem az igazi a sajt, egy üveg meggybefőttet fel kellett "áldoznom" az ebéd oltárán.:)))

Rántott sajt petrezselymes rizzsel és meggybefőttel

Hozzávalók:
rántani való sajt
liszt 
tojás
zsemlemorzsa

a sütéshez: olaj

A sajtot felszeletelem ujjnyi vastagra, a szokásos módon - liszt-tojás-zsemlemorzsa - bepanírozom, és bő, forró olajban kisütöm.
Köretként illik hozzá az áfonyalekvár, bármilyen gyümölcsbefőtt, de asztalra adhatjuk tartármártással és krumplipürével, párolt rizzsel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése