2013. január 23., szerda

Kakaós tekercs teához - SAD 12.

A minap Mónikánál olvasgattam A mi süteményes könyvünk blogban, és találtam egy egyszerű, ám érdekes technikával készülő süteményt. Linzertésztát felcsavarva még soha nem készítettem - egészen ma délelőttig. :) Megsütöttem a Váncza-féle kakaós tekercset, ezzel nevezek a SAD 12. fordulójára, ahol Éva kiadta a jelszót: "Csavard fel a ...!" Tekerni, csavarni bármilyen süteményt lehet, például ezt a kakaós linzert. :)


Kakaós tekercs teához

Meggydarabos lekvár a közepén

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
15 dkg zsír
2 csapott evőkanál kakaópor
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
fél csomag vanilincukor
annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz

meggylekvár

szóráshoz: kakaós porcukor

A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrok, fél centi vastagra nyújtom, négyzetekre vágom. A négyzeteket meggylekvárral megkenem, és tekerccsé sodrom. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Tálalás előtt kakaós porcukrot szitálok a sütikre.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek és izgalmas a meggylekvárral:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Megtetszett nálad a fotón, azért sütöttem ezt. Nagyon finom lett! :)

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet a lekvárral! Köszi hogy vállalkoztál a "tekerésre" !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remek témát adtál, Éva, örülök, hogy "tekerhettem"! :)

      Törlés
  3. Ez nagyon finom lehet és az a meggylekvár...hmmm...piros pont érte! :)
    Ha van kedved, gyere játszani az én fordulómra is! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a dicséretet, teller-cake! :)
      Még nem láttam a kiírást, de látatlanban is azt mondom, hogy megyek játszani hozzád! :))

      Törlés