2013. január 16., szerda

Duplacsokis-meggyes brownie torta

Flóra, az Ízek és élmények blog szerzője játékra invitált bennünket, a blogszülinapjára brownie-t vár tőlünk. A csokoládés süteményeket magam is kedvelem, ezért nem esett nehezemre a játékhoz igazítani a mai desszertet. Játszottam kicsit a formákkal és ízekkel, íme a végeredmény:

Duplacsokis-meggyes brownie torta

Egy szelet brownie

Nézzük meg közelebbről!

Hozzávalók:
15 dkg vaj
30 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládés
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
1 csipet só
4 tojás
15 dkg liszt
3 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg magozott meggy

A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy hullámos szélű piteformát kibélelek sütőpapírral.
A meggyet lecsepegtetem, és összeforgatom a 3 teáskanál fahéjjal.
Gőz fölött összeolvasztom az étcsokoládét a vajjal, hozzáadom a cukrot, a kakaóport, sót, majd egyesével belekeverem a tojásokat. Aztán a csokis masszába szitálom a lisztet, és alaposan beledolgozom. Leveszem a gőzről, és a tésztához leverem laza mozdulatokkal az apró kockákra vágott fehér csokoládét és a fahéjas meggyet.
A sütőpapíros formába kanalazom a csokis masszát, és az előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Sütés után a sütőpapír segítségével kiveszem a formából a brownie tortát, papír nélkül tálra teszem, és éles, vizes késsel szeletelem.
Vaníliafagylalt vagy savanykás lekvár adható mellé tálaláskor.

1 megjegyzés:

  1. Megkaphatom azt a szeletet? Sőt, inkább a tortát...:D

    VálaszTörlés