2013. január 19., szombat

Kolbászos krumplileves

Nagyon szeretem a telet: a behavazott táj látványát, a hólapátolást, és a fülfagyasztó hideget. Az utóbbi napokban bőven jutott az évszak örömeiből, hullott a hó, hideg is van. A tegnap esti és ma reggeli hólapátolás után tartalmas, forró levesre vágytam. Ezért főztem ebédre kolbászos krumplilevest.

Kolbászos krumplileves

Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
5 db krumpli
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál tárkony
1 szál kolbász
őrölt bors

Egy fazékban megforrósítom az olajat, rádobom a finomra vágott fokhagymát, és addig hevítem, míg a fokhagyma sisteregni kezd. (Figyelem! Nem égetjük szénné, mondom: sistereg!)
Hozzáadom a sárgarépát és a kockákra vágott hagymát, pár percig párolom. Rászórom a lisztet, és alaposan összekeverem az olajos zöldségekkel. Felengedem vízzel, beleteszem a felkockázott krumplit, tárkonyt, sót, borsot, és kb. 10 percig főzöm. Amikor puha a krumpli, mehet bele a karikákra vágott kolbász, s újabb 10 percig főzöm. 
A levesből kiveszek 1-2 evőkanállal, és a tejfölt csomómentesre keverem vele. Folyamatos keverés mellett a leveshez adom a tejfölt.
Tartalmas, finom leves. A receptet köszönöm a kaldeneker.hu oldalnak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése