Lecsó télre |
Hozzávalók:
4 kg zöldpaprika
2 kg paradicsom
fél kg hagyma
A paradicsomot meghámozom, félbe-negyedekbe vágom, és széles lábasban felteszem főni. Mihelyt egyet rottyan, beleteszem a magházától-ereitől megtisztított és karikákra vágott paprikát, valamint a megtisztított, apróra kockázott hagymát. Első forralásig főzöm, majd forrón üvegekbe töltöm, lezárom őket, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.
odavagyok a lecsóért... télen is! :)
VálaszTörlésAnnyira, de annyira szeretem a lecsót!! Mi is tettünk el télre Anyukámmal jó pár üveggel. (bár télen tulajdonképpen csak én eszem, de nekem aztán kell:))
VálaszTörlésTélen-nyáron lecsó minden mennyiségben! :)
VálaszTörlésMásodik kör jön most. 35 kg nyersanyag vár befőzésre holnap. :)
VálaszTörlésso nem kell bele?
VálaszTörlésBefőzéskor nem teszek bele. Később, felhasználáskor az étel jellegétől függően.
TörlésBefőzéskor nem teszek bele. Később, felhasználáskor az étel jellegétől függően.
Törlés