2012. szeptember 15., szombat

Tarka piskóta gyümölcsdarabokkal

Gyors fantáziasüti, nem olvastam hozzá receptet sehol. Felmértem az itthoni készletem, miből tudok gyorsan süteményt sütni úgy, hogy keverek-kavarok, az őzgerinc formába "bedobálok" ezt-azt, és már kész is. Íme, ez lett belőle:

Tarka piskóta gyümölcsdarabokkal


Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél tasak sütőpor
1 db körte
1 db őszibarack

Egy kisebb őzgerinc formát kibélelek alufóliával (fém formám van, nyomot hagyott rajta az idő vasfoga, ezért kell a fólia). A tojásokat tálba ütöm - nem választom őket külön! -, és a cukorral habosra keverem robotgép segítségével. Beleszitálom a lisztet, a sütőport, és tovább keverem, míg sűrű, egynemű masszát kapok. A tészta egy harmadát másik edénybe kanalazom, és a kakaóporral összekeverem. A kétféle masszát váltakozva, két evőkanál segítségével az őzgerincformába kanalazom, közben a megmosott-meghámozott és feldarabolt körtét és barackot a masszába nyomkodom. 
175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Kiborítom a formából, lehúzom róla az alufóliát, és hűlés után szeletelem.

3 megjegyzés:

  1. Olyan jól néz ki. Így az ebéd utáni szieszta közben tudnék is falatozni belőle bőven... :P

    VálaszTörlés
  2. Úgy van, ahogy írjátok: finom volt, és az utolsó morzsáig elfogyott a szieszta idején. :))

    VálaszTörlés