2012. szeptember 18., kedd

Rumos szilvabefőtt

Befőzünk! projekt szeptemberi állomása: rumos szilvabefőtt. Izgalmas feladat hónapról hónapra kitalálni, mi kerüljön tartósításra és hogyan. :)) Íme, a legfrissebb alkotás: 

Rumos szilvabefőtt


A megtisztított, jól megmosott szilvákat üvegekbe rakom, egy liter vízhez 30 dkg cukrot számolva szirupot főzök, és azzal felöntöm. Minden üvegbe egy kis darab fahéjat (vagy egy szem szegfűszeget) teszek, és egy kanál rumot öntök rá. Lezárom az üvegeket, és 10-12 percig gőzölöm, majd a gőzölő fazékban hagyom kihűlni.

2 megjegyzés:

  1. :) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

    puszi

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, és annak is, hogy állandó olvasóm lettél. :)

    VálaszTörlés