2012. szeptember 14., péntek

Paradicsomlé

A befőzős projekt minden havi feladatát teljesítem, ám posztolni elfelejtettem a júliusi és augusztusi műveket.:))) Sürgősen pótolom a mulasztást, ezúttal a júliusi Befőzünk! alkotásomról lesz szó. Paradicsomlé, a nagy klasszikus.

Paradicsomlé


Érett, nagy paradicsomokat több vízben, alaposan megmosok, száraitól, zöld részeitől megtisztítom, és nyersen átpasszírozom. Ezután felforralom, majd forrón az előre kimosott és előmelegített üvegekbe töltöm a paradicsomlevet. Lezárom az üvegeket, majd plédekbe bugyolálom és hűlésig nem mozdítom őket a dunsztból .

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Befőzéskor nem teszek bele. Később, felhasználáskor a célnak megfelelően mehet bele só, és/vagy egy kis cukor, fűszerek.

      Törlés