2012. július 4., szerda

Búbos hús

Hármas fokozatú hőségriasztás van szerte az országban, ilyenkor az ember lánya kevésbé lelkesen áll a főzéshez, mint máskor. Rubin Konyhája pánikfokozaton üzemel: 20 perc alatt készülő ebédeket alkotok, aztán gyors mosogatást követően pánikszerűen elhagyom a konyhát. :)))))))))

Búbos hús petrezselymes krumplival és paradicsomsalátával


A búbos hús az egyik kedvencem, ma erre esett a választásom. 

Hozzávalók:
csirkemellfilé (személyenként egy nagy szelet) 
bors
olaj a tepsi kikenéséhez
töltelék ( a klasszikus áztatott zsemlés változat, amit töltött csirkénél használunk)

A sütőt előmelegítem 180 fokra, majd a vékonyan kiolajozott tepsibe fektetem a kiklopfolt csirkemell szeleteket. Sózom, borsozom a húst, majd az elkészített tölteléket ráhalmozom a hússzeletekre. Aki szereti, kenhet tejfölt a töltelék tetejére, és megszórhatja reszelt sajttal, az enyémen ezek most nem voltak. 20 perc alatt készre sütöm a húst, amikor megpirul a tetején a töltelék, ki lehet venni a sütőből.
Említettem a poszt elején, hogy hőgutás konyhafrászom van, ezért párhuzamosan készítem az ebéd elemeit: amíg sül a hús, "összedobom" a köretet, ami lehet petrezselymes krumpli, párolt rizs, krumplipüré, paradicsomsaláta, vagy párolt zöldség.
Természetesen a csirkemell helyett tökéletesen megfelel a sertéskaraj vagy tarja is. :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése