A Befőzünk csoport (Facebook) tagjai egy éven át havonta egy befőzést teljesítenek, és közzéteszik a csoportban. Májusban sült eperdzsemmel teljesítettem a penzumot, júniusban egy különleges citromos-banános meggydzsemmel, melynek receptjét most osztom meg veletek.
Citromos-banános meggydzsem |
Hozzávalók:
1,5 kiló meggy
50 dkg banán
60 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker 1:1 dzsemfix
3 db citromkarika (1 centi vastagok)
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzátesszük a karikára vágott banánt, a kis darabokra aprított citromkarikákat, a cukrot, és jól összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk. Ezután feltesszük főni 15-20 percre, folyamatos keverés mellett. A tűzről levéve belekeverjük a dzsemfixet, forrón üvegekbe töltjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Aki a krémesebb dzsemet szereti, összeturmixolhatja a meggy egy részét, én direkt gyümölcsdarabosat akartam, ezért hagytam egyben a gyümölcsöt.
Isteni bizonyítottan mondom:)! Én is készítettem hasonlót:)
VálaszTörlésEz a lekvár nem érte meg a telet, béke poraira. :) A nagy kóstolgatásban elfogyott az összes. :))))
VálaszTörlés