Két karcsú cukkini árválkodott a hűtőmben napok óta, sorsukra vártak. Töltve, rántva, lecsóban, levesként szerepelt a közelmúltban az étlapomon cukkini, valami újat szerettem volna. Az egyik locsi-fecsi csajos Facebook-csoportban bukkantam Sándor Andrea cukkinifasírt receptjére, melyet ezúton köszönök neki. A sajt a közepükben különdíjat érdemel, nagy ötlet, Andi! :))
1 nagyobb rántani való cukkini (vagy 2 karcsú)
1 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só
bors
5 dkg edami sajt
A cukkinit meghámozzuk, és a magokkal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 15 dkg zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk. Ha sok levet enged a cukkini, adjunk még hozzá zsemlemorzsát, hogy megfelelő állagú masszát kapjunk. Kockákra vágjuk a sajtot. Golyókká formázzuk a masszát, közepükbe sajtkockát teszünk, zsemlemorzsában megforgatjuk, végül forró olajban kisütjük őket. A masszába tehetünk még az összegyúrás előtt reszelt sajtot, szezámmagot is, vagy ezekbe forgathatjuk a fasírtgolyókat.
Ez nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésViki, ez egyszerűen isteni!! :))
VálaszTörléscsodás finom!köszönöm :-)
VálaszTörlés