Amióta gasztroblogokat olvasok, számtalan érdekességre bukkantam. Egy hete szemezek Ottis blogjában egy indiai étellel, a sárgaborsó fasírttal. Ma jött el az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek. Rögtön dupla mennyiséget készítettem, és nem bántam meg!! :)))
Sárgaborsó fasírt |
Párolt rizs |
Hozzávalók:
50 dkg sárgaborsó
1 fej hagyma
2 kiskanál garam masala fűszerkeverék
só
2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
A sárgaborsót 12 órán át áztatom vízben, majd a 3/4-ét összeturmixolom. Hozzáadom a maradék borsót és a többi összetevőt, masszát gyúrok belőlük, majd kis lepényeket formázok, és bő olajban kisütöm őket.
Ottis mártogatóssal kínálta, a mi asztalunkra párolt rizzsel került.
A garam masala egy indiai fűszerkeverék, a tavaszi grillezős bejegyzésemben esett már róla szó. Fogalmam sincs, lehet-e készen kapni Magyarországon, mert még nem kerestem az üzletekben. Házilag állítom elő az alábbi alapanyagokból: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág.
Nagyon guszták ezek a fasirtok!!! A fűszerkeverékről én is a tv paprikában hallottam, finom lehet...sok érdekes íz keveréke!! Gondolom hagyományos fűszerekkel is jó lehet a végeredmény! Ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésÜdv itt is! Guszták lettek nagyon a fasirtok! Szeretem a sárgaborsót ,de csak főzeléknek ettem még:))
VálaszTörlésMarika, természetesen hagyományos fűszerekkel is ki lehet próbálni, úgy is nagyon finom lesz.:)
VálaszTörlésÜdv itt is, Böbe! Mostanáig én sem ismertem a sárgaborsófasírtot. :))) Érdemes megsütni, tuti siker. :)
Ez a sárgaborsó fasírt nagyon tetszik nekem! Remek ötlet! :P
VálaszTörlésGabriella, nekem is tetszett, felkerült a konyhai slágerlistára. :)
VálaszTörlésSzeretem az indiai konyhát, igazán étvágygerjesztőek a fasírtjaid.
VálaszTörlésEz az etel huspotlo es nagyon egeszseges, de...
VálaszTörlésElkeszitettem, minden füszerböl raktam, de csak egy csipetet es tul kevesnek bizonyult, a tejföl elengedhetetlen hozza, mivel anelkül nagyon szaraz, talan a tesztajaba is kellett volna tejföl, hogy puhabb legyen vagy csak tojassargaja. A sargaborso fözelek is gyorsan szaradni kezd, ha nem takarom le. Ezert nem kedvelem annyira a sargaborsot, mit lehet ellene tenni, hogy ne szaradjon ki? Viszont az elkeszitese nagyon egyszerü, mivel turmixgepbe kell dobalni a hozzavalokat, aztan az olajba.
Kedves Bernadett! Odaírtam a recept alá, hogy mártogatós krémmel a legjobb kínálni, az eredeti forrás is ezt ajánlja. A "szárazságát" - bár én nem éreztem annak - kiválóan ellensúlyozza például egy zöldfűszeres-joghurtos mártogatókrém.
TörlésNekem simán rizzsel is ízlett.