Őszibarack hússal? Igen! Tegnap írtam a lecsós lángos posztjában, hogy a homo ludens megszállt, nem ereszt. Játszom az ízekkel, az alapanyagokkal, Rubin Konyhájára előbb-utóbb kiakaszthatom a táblát: Boszorkánykonyha. :)) Szóval, barackos hús. Dominánsan sós-fűszeres íze van, a baracknak inkább a lágysága érezhető, semmint az édessége. :)
Őszibarackos csirkemell mazsolás rizzsel |
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
6 db közepes őszibarack
2 evőkanál olaj
1 teáskanál sült csirkéhez való fűszersó
1 teáskanál borskeverék (fekete, zöldbors, rózsabors, stb.)
20 rizs
5 dkg mazsola
A megmosott csirkemellfilét felkockázom, az őszibarackot meghámozom, kimagozom, és apró darabokra vágom. Két evőkanál olajat serpenyőben felforrósítok, a csirkemellkockákat rádobom, és minden oldalukat fehérre sütöm pár perc alatt. Hozzáadom az őszibarack darabokat, rászórom a fűszereket, és néha megkeverve 10 perc alatt készre sütöm.
A körethez megfőzöm a rizst, megsózom, és belekeverem az előzőleg pár percre langyos vízbe áztatott , majd leszűrt mazsolát.
Izgalmas ízkombináció a fűszeres-gyümölcsös hús és a mazsolával tunningolt rizs, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szeret kísérletezni, kalandozni a gasztronómiában.
Nagyon jól hangzik. Barackkal már készítettem göngyölve, de sütve még nem.
VálaszTörlés