Evésre csábító, zamatos őszibarackot kaptam tegnap, húsos főétel - erről pár nap múlva lesz még szó -, és fagylalt lett belőle. Nézzük hát a jeges nyalánkságot. :)
Őszibarackfagylalt |
Hozzávalók:
50 dkg őszibarack
cukor ízlés szerint
1 db citrom
2 dl kekszes görög joghurt
3 dl habtejszín
Az őszibarackot meghámozom, kimagozom, és simára turmixolom. Cukorral és a citrom levével ízesítem. Kemény habbá verem a tejszínt, és összekeverem a joghurttal. Zárható műanyag dobozba teszem a krémet, és belecsorgatom a barackos részt, szabálytalan alakzatban, hogy márványos legyen. Villával párszor elkeverem, majd lezárom a dobozt, és néhány órára a fagyasztóba teszem.
Tálalás előtt 10 perccel vegyük ki a mélyhűtőből.
A Nők Lapja Konyha friss, július-augusztus számában olvastam egy sárgabarackfagyi receptet, kis változtatással azt hangoltam át őszibarackra. :)
Csodásan hangzik, holnap kipróbálom! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet :)))) Kérek :)))
VálaszTörlésLányok, ez a fagyi nagyon őszibarackos, nagyon krémes, próbáljátok ki! :))
VálaszTörlés