A paprikás, éppúgy mint a pörkölt és a gulyás, az alföldi pásztorok eledele volt. A hétköznapi, legnépszerűbb paprikások hús nélkül készültek, mint például a paprikás krumpli, melybe hús helyett virsli vagy füstölt kolbász került. Ez az egyszerű és nagyszerű krumplis (burgonyás :))) ) étel lett a mai ebéd Rubin Konyhájában.
Paprikás krumpli |
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 pár virsli
1 fej hagyma
só
majoránna
2 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
Az apróra felkockázott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a pirospaprikát, majd 1 dl vizet, és beleteszem a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Megsózom, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és a krumpli fajtájától függően kb. 20 percig főzöm. Ezt követően hozzáadom a felkarikázott virslit és egy kevés majoránnát, s amint a virsli megfő benne, készen is van.
Kovászos uborkával vagy uborkasalátával, esetleg fehér kenyérrel tálaljuk.
Nagy kedvenc, füstölt kolbásszal. Én szoktam kevés paradicsomot, zöldpaprikát és chilit is beletenni.
VálaszTörlésSok változatról hallottam, néha magam is teszek bele füstölt kolbászt. :))
VálaszTörlés