2012. július 6., péntek

Paprikás krumpli

A paprikás, éppúgy mint a pörkölt és a gulyás, az alföldi pásztorok eledele volt. A hétköznapi, legnépszerűbb paprikások hús nélkül készültek, mint például a paprikás krumpli, melybe hús helyett virsli vagy füstölt kolbász került. Ez az egyszerű és nagyszerű krumplis (burgonyás :))) ) étel lett a mai ebéd Rubin Konyhájában.

Paprikás krumpli


Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 pár virsli
1 fej hagyma
majoránna
2 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika

Az apróra felkockázott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a pirospaprikát, majd 1 dl vizet, és beleteszem a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Megsózom, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és a krumpli fajtájától függően kb. 20 percig főzöm. Ezt követően hozzáadom a felkarikázott virslit és egy kevés majoránnát, s amint a virsli megfő benne, készen is van.
Kovászos uborkával vagy uborkasalátával, esetleg fehér kenyérrel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagy kedvenc, füstölt kolbásszal. Én szoktam kevés paradicsomot, zöldpaprikát és chilit is beletenni.

    VálaszTörlés
  2. Sok változatról hallottam, néha magam is teszek bele füstölt kolbászt. :))

    VálaszTörlés