Ha azt mondod: kukorica, azt mondom:
- gyerekkori nyarak a Hajdúságban, hatalmas kukoricatáblák mellett vitt az út a családi nyaralóig
- építőtábor Baja-Vaskúton 1990-ben (kukoricacímerezés)
- mostanáig a főzéséhez nagy fazék vagy kukta kellett.
Több ismerősömtől hallottam, hogy a csöves kukorica fóliában-tepsiben sütve a legfinomabb, biztattak, hogy próbáljam ki, és le fogok szokni a kuktás módszerről. Tisztelettel jelentem: igazuk lett! :))
Fóliában sült vajas-fűszeres kukorica |
Itt még a tepsiben, frissen sülve |
Hozzávalók:
5 cső kukorica (ennyi volt itthon)
vaj (nem margarin!!)
só
kakukkfű
alufólia
A kukoricákat megtisztítottam, a leveleket és a hajat leszedtem róluk, a csövek végeit levágtam. Bekentem őket vajjal - 1-1 teáskanálnyi per cső -, alufóliára fektettem őket kettesével, illetve mivel öten voltak, egy magányosan került a csomagba. Megsóztam, megszórtam kakukkfűvel mindet, jól körbeforgatva, hogy mindenhová jusson. Alaposan becsomagoltam a kukoricákat, tepsibe tettem a fóliacsomagokat, és 250 fokos sütőben egy órán át sütöttem. Fél időben megfordítottam őket óvatosan, hogy ki ne szakadjon a fólia. A végeredmény illatos, omlós, nagyon finom kukorica. Viszlát, kukta, eztán sütni fogom a kukoricát!! :)))
Nagyon jól hangzik! Épp kukorica főzéshez készülődöm én is...nagyon csiklandozza a fantáziámat ez a verzió! :)
VálaszTörlésImádom a kukoricát, remélem rövidesen kitudod próbálni! A fűszer nem változtatja meg azt a jellegzetes főtt kukorica ízt?
VálaszTörlésMarika, érdemes belevágni, nem fogod megbánni! :)
VálaszTörlésÉva, sokkal, de sokkal intenzívebb kukoricaíze van sütve, mint vízben főzve. A kakukkfű kiemeli, és nem elnyomja. Van, aki provance-i fűszerkeverékkel süti, úgy is ki fogom próbálni . :)