2012. július 21., szombat

Patisszonlepény kapros tejföllel

Könnyű nyári ebéd született a minap vásárolt patisszonból. Új vizekre eveztem e téren: lepényt sütöttem belőle, az eredmény nagyon finom, nagyon érdekes ízkombináció. :))

Patisszonlepény kapros tejföllel


Hozzávalók:
50 dkg patisszon
30 dkg liszt
3 dl tej
1 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál olaj
1 cs. sütőpor
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
2 gerezd fokhagyma

Öntet a tálaláshoz: 
2 dl tejföl (lehet kefír is)
kapor
cukor

Előmelegítem a sütőt 180 fokra, egy 25x35 cm-s tepsit kikenek az olajjal, megszórom a zsemlemorzsával. A patisszont meghámozom, kimagozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Besózom, és 10 percig állni hagyom. A tojást a tejjel habosra verem, hozzáadom az áttört fokhagymát, a sót, borsot és a sütőport. Belekeverem a lisztet, a masszát hozzáadom a patisszonhoz, és alaposan összekeverem a kettőt. Tepsibe öntöm, közepes lángon, 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, majd alacsonyabb hőfokon még pár percig  - akkor van készen, ha már nem ragad a beleszúrt tűre vagy fogpiszkálóra.
Melegen kockákra vágom, és tejfölös-kapros öntettel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése