2012. július 24., kedd

Lecsóval töltött lángos sütőben sütve

Aki úgy tudja, a konyha sütés-főzés-étkezés célját szolgálja, az téved!! A konyhában játszani is lehet. Gasztrojátékra készülni. :)) A homo ludens elnyom bennem minden mást az utóbbi időben. A minap a SAD 7-re készítettem pályaművet, a mai napon pedig Dizájn Menza: Egy doboz élete nevet viselő játékára. Ő találta ki, ez az első menet. A feladat: a lángost alakítsuk át. Hogy mivé? Bármivé. Lehet édes, sós, feltétes, feltét nélküli, stb. A lényeg: más legyen, mint a klasszikus lángos. :)) Azt találtam ki, hogy megtöltöm. Kicsit átalakítom a tésztáját, megsütöm olajban, megtöltöm, és irány a sütő. Így született meg a lecsóval töltött lángos sütőben sütve.

Mindezt egy dobozért! :)


Lecsóval töltött lángos


Hozzávalók a tésztához:
1/2 tasak szárított élesztő
fél dl langyos tej
1 kiskanál cukor
50 dkg liszt
1 kis doboz kefir
1 tojás
ízlés szerint só

Az összes hozzávalót elkeverem egy tálban, és robotgéppel közepes keménységű tésztává dagasztom. Folpackkal letakarva fél órára hűtőbe teszem. Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. 

Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 evőkanál olaj
ízlés szerint só

A szokásos módon lecsót főzök, amikor kész, kihűtöm, és szűrőlapáttal átrakom a turmixgépbe, vagy egy magas falú edényben botmixerrel krémesre zúzom.

A tésztát kettéosztom, és 28 cm átmérőjű serpenyőben, forró olajban két brutál nagy lángost sütök belőle. A tészta állaga átmenet a lángos és a kenyér között. :)) Kisütést követően még forrón a tepsibe teszem a lángosokat, megkenem a lecsós töltelékkel, félbe hajtom őket, a tetejükre petrezselyemmel és áttört fokhagymával elkevert tejfölt locsolok, és negyedórára irány a sütő.
A végeredmény nagyon-nagyon finom!! :)) Megérte ennyit ügyködni egy vándordobozért!! :))),

6 megjegyzés:

  1. Két kedvencem egy helyen:) tuti!

    VálaszTörlés
  2. Istenien hangzik! Szerintem ki is próbálom!:)

    VálaszTörlés
  3. Nyammm, én is nagyon szeretem mindkettőt, ezért házasítottam őket össze. :))

    dizájnmenza, ha kipróbálod, majd írd meg, ízlett-e! :))

    VálaszTörlés
  4. Imádom én is, ki akarom majd így is próbálni:) Szuper!

    VálaszTörlés
  5. Erika, várom a beszámolódat, ízlett-e? :)

    VálaszTörlés